Finale Metro column wedstrijd

Alles mag op pastadag!

“Ik neem aan, dat er zo nog iemand bij komt zitten?” De serveerster kijkt me vragend aan. “Nee”, antwoord ik dan stellig. Er valt even een moment van stilte en dan knijpt ze me een fijn lachje toe. Ze attendeert mij erop, dat het pastadag is vandaag. De keuze is niet reuze, want ze hebben maar één variant op de kaart staan. “Laat ik nu precies in die pasta trek hebben!” Al watertandend valt mijn blik plots op een oud vrouwtje, dat zojuist plaats heeft genomen aan een tafel tegenover mij. Ze is alleen, net als ik.

Nu begrijp ik het gevoel, dat de serveerster zojuist bekroop. Zonder na te denken, stap ik op het oude vrouwtje af. Op haar tafel wordt een kleine fles met sherry geserveerd. Heel brutaal, vraag ik of zij nog iemand verwacht. Ze begrijpt waar ik heen wil en nodigt me uit om bij haar aan tafel te komen zitten. Ik wenk de serveerster: “Ik eet toch niet alleen, maar ben wel verhuisd naar een ander tafelnummer!”

Twee gezellige uren lang, klets ik met de 84-jarige oma Sherry over van alles en nog wat. Zij vertelt me verhalen over opa Wim, die helaas veel te vroeg is overleden aan een hartstilstand. Over de vele reizen die zij samen hebben gemaakt. Sinds opa Wim zijn dood, reist oma Sherry ieder jaar alleen. Nou niet geheel alleen, want opa Wim is altijd bij haar. Ik geniet met volle teugen van haar prachtige reisverhalen over wuivende palmbomen en azuurblauwe zeeën. Net als oude dames oppikken in het restaurant, is alleen reizen toch nog een drempel waar ik overheen moet. Na een goed afscheid en een: “volgende week weer samen pastadag?”, loop ik met een voldaan gevoel richting mijn huis. Die nacht droom ik over oma Sherry en opa Wim die samen hand in hand de azuurblauwe zee in rennen.

De volgende dag weet ik wat mij te doen staat. Als oma Sherry het durft, dan durf ik het ook. Ik stap naar binnen. Vrijwel direct, word ik vriendelijk begroet door een medewerker. “Goedemorgen mevrouw, kan ik u misschien helpen?” Met opgeheven hoofd antwoord ik: “Ja, dat kunt u zeker!” “Ik wil op reis en ik ga niet weg voor ik iets geboekt heb!”

Advertenties

3 thoughts on “Finale Metro column wedstrijd

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s