Jij bent je eigen huisje, met al het goede en het kruisje. Misschien heb je wat vlekken op de vloer, een aantal gebroken ramen en zet je dingen achter gesloten deuren waarvan je het gevoel hebt dat je je ervoor moet schamen. Maar je hebt de wijsheid op de boekenplanken en jouw lach om kamers te verlichten. Een vaas op de tafel waar de liefde die is opgebloeid kan groeien en een warme kachel waar menig man voor zal zwichten.

Je dromen staan op de schoorsteenmantel naast vriendelijkheid en vertrouwen en er staan potjes vol met passie en hartstocht waardoor je zoveel van iemand kan houden. Deze dingen die je zoveel gebruikt, hebben geen tijd om stof te vangen. Je bent versierd met prachtige gebaren, herinneringen en kleurrijke schilderijen die je hebt opgehangen.

Je hoeft niet met afgunst te kijken naar de herenhuizen om je heen. Er is meer nodig om een huis te maken, dan de omvang of materiaal als steen. Laat de mensen buiten het hek je niet vertellen hoe de muren te schilderen. Snoei je gras, plant wat bloembollen, of laat de tuin zo ver als je wilt verwilderen.

Je eigen huis die je met al haar pracht beschermen zal tegen koude winters, of een donkere nacht. En als er nog scheuren zichtbaar zijn vanuit het verleden, dan is het alleen maar makkelijker voor het licht om naar binnen te treden.

Advertenties

One thought on “

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s