Zoektocht naar ware liefde

tumblr_p1rf94sMWr1rreqavo1_540

Knuffelt en streelt het, geniet of verveelt het, brand het en blust het, schreeuwt het of sust het. Is het een glas witte wijn droog of zoet, weet het wanneer het water bijschenken moet?

Laat het me alleen of pakt het me vast, begrijpt het me of is het op de tast, kan het tegen mijn streken en gebreken en wanneer redelijkheid door het tegenovergestelde zal verbleken, knapt het dan uit zijn vel en is het kommer en kwel, grillig en killig of toch altijd bereidwillig om bruggen te slaan? Me mee te nemen hier ergens vandaan, laat het me dromen en toe in de zijne, kunnen we samen langzaam verdwijnen, is het serieus of houdt het van geinen, laat het me lachen tot ik proest en maakt het me vrolijk, of juist woest. Is het snakken, of snikken en zal het wonden bestrooien met zout, of deze zachtjes likken?

Ligt het zij aan zij met mij op een vroege zondagmorgen en deelt het in mijn kleine, of grote zorgen. Gelooft het me, of berooft het me van mijn dromen, vertrouwt het me of weerhoudt het me en is het altijd in kruiken en kannen, of gooit het met potten en pannen. Is het spontaan en onverwacht, een roadtrip midden in de nacht, is het dansen op hip-hop, klassiek, jazz, house of pop.

Is het een ontbijtje op bed, een kop koffie met een lekker laagje schuim vers gezet of gefilterd en sterk, is het lui of altijd aan het werk, het feestje of de kater, gericht op nu of ook op later. Ontvangt en omarmt het wat ik heb te geven, neemt het genoegen met minder of blijft het streven, krabt het en trapt het of snapt het me ook wanneer ik bijt, berouwt het spijt op z’n tijd, zegt het wat ik horen wil of is het eigengereid.

En is het bereidwillig als ik van alles een beetje zoek, of maakt mij dat dan onverschillig? – Rowenda

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s